Γερμανικά στον Πειραιά

 

 

Είναι γεγονός ότι τα Γερμανικά θεωρούνται μια δύσκολη γλώσσα. Κι όμως, η αντίληψη αυτή έχει αποδειχτεί ένας μύθος. Ειδικά για τους Έλληνες είναι μία γλώσσα που στην πορεία της εκμάθησής της αποδεικνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αφού είναι πολύ κοντά στην ελληνική, τόσο από άποψη σύνταξης και γραμματικής όσο και τρόπου σκέψης. Η εκμάθηση επομένως των Γερμανικών από νωρίς μπορεί να είναι μία πολύ ευχάριστη εμπειρία που θα κάνει το παιδί σας να αποκτήσει δεξιότητες και ταυτόχρονα να αποκτήσει γερά εφόδια για το μέλλον.

Ας δούμε όμως τα πλεονεκτήματα που δίνουν τα Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα σε έναν μαθητή και αργότερα σε έναν πολίτη του κόσμου.

Γερμανικά: Η γλώσσα της οικονομίας και της φιλοσοφίας

Ενενήντα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μιλούν Γερμανικά που μάλιστα θεωρούνται και η πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη ως μητρική. Στην πραγματικότητα, εκτός από τη Γερμανία, τα Γερμανικά είναι επίσημη γλώσσα στην Αυστρία, την Ελβετία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, το Λιχτενστάιν, ακόμη και στη γειτονική Ιταλία (Νότιο Τιρόλο). Ως εκ τούτου, η γνώση των Γερμανικών αποτελεί, κατ’ αρχάς, μια ευκαιρία για επικοινωνία και συναλλαγές με εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Απόλυτος πρωταθλητής στις εξαγωγές, ο γερμανικός γίγαντας –που είναι και ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Ελλάδας- πουλάει τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο: Γεγονός ότι σήμερα μία στις 4 θέσεις εργασίας στη χώρα εξαρτάται από τις εξαγωγές και πολλές εταιρείες έχουν δημιουργήσει την οικονομική τους ευμάρεια χάρη στο βάρος που έχουν οι αγορές των ξένων. Ο κόσμος των επιχειρήσεων θα μιλάει όλο και περισσότερο Γερμανικά και η γνώση αυτής της γλώσσας θα είναι ολοένα και πιο σημαντική για την εύρεση εργασίας και τη δημιουργία καριέρας. Η Γερμανία και η Ελβετία προσφέρουν επίσης πολύ υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και μισθούς σε σχέση με πολλές άλλες χώρες. Επομένως, η γνώση των Γερμανικών είναι μία ανοιχτή πόρτα για μία σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.

Εκτός όμως από το αν αποφασίσει να ζήσει κανείς σε γερμανόφωνη χώρα, είναι πολύ σημαντικό ότι στη Γερμανία υπάρχουν σχεδόν 350 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα τα οποία χαίρουν διεθνούς εκτίμησης και αναγνώρισης. Η καλή γνώση των γερμανικών από νωρίς δίνει επομένως μία εναλλακτική δυνατότητα για σπουδές κύρους σε μία μάλιστα χώρα που οι σπουδές είναι πολύ πιο οικονομικές σε σχέση με άλλα κράτη όπου βρίσκονται αναγνωρισμένα πανεπιστήμια.

Η γερμανική γλώσσα είναι εξάλλου θεμελιώδης γλώσσα για πανεπιστημιακές σπουδές και έρευνες σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς : Αρκεί να αναφερθεί ότι το 10% των βιβλίων που τυπώνονται στον κόσμο είναι γραμμένα στα Γερμανικά (δηλαδή περίπου 80 χιλιάδες βιβλία ανά έτος). Και η συνεχής προσπάθεια προς την έρευνα και την καινοτομία δεν οδηγεί μόνο σε δημοσιεύσεις αλλά και σε ανακαλύψεις και προϊόντα. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Γερμανία είναι τρίτη στην κατάταξη των αιτήσεων διπλώματος ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως. Η γνώση γερμανικών μπορεί επομένως να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για όσους θέλουν να εργαστούν στον ακαδημαϊκό τομέα ή πρόκειται να εμπλακούν στον κόσμο της τεχνολογίας.

Και αν στο παιδί σας αρέσουν οι Τέχνες και ο Πολιτισμός; Τότε με τα Γερμανικά θα απολαύσει στην αυθεντική τους γλώσσα μεγάλα αριστουργήματα της λογοτεχνίας και της φιλοσοφίας και φυσικά, της μουσικής. Ας μην ξεχνάμε τα μεγάλα ονόματα των τεχνών, της φιλοσοφίας και γενικά του πνεύματος που συνδέονται με τη Γερμανική γλώσσα και άσκησαν καθοριστική επίδραση στον κόσμο: Mozart, Bach, Beethoven,Nietsche, Marx, Kant, Markuse, Heidegger, Kepler, Einstein κ.ά.

Γερμανικά για παιδιά στον Πειραιά

Εάν το παιδί σας είναι μαθητής της Δ’ Δημοτικού, τότε βρίσκεται στην πλέον κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει Γερμανικά. Αρχίζοντας την εκμάθηση της όμορφης –και όχι σκληρής όπως πολλοί θεωρούν- αυτής γλώσσας στην ηλικία αυτή,  μέχρι την Γ’ Γυμνασίου θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει το πτυχίο άριστης γνώσης, για το οποίο απαιτούνται έξι χρόνια σπουδών. Με το συγκροτημένο και μεθοδικό πρόγραμμα σπουδών, ειδικότερα, του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Κουκά στον Πειραιά, οι μαθητές αναπτύσσουν σταδιακά όλες τις απαραίτητες γλωσσικές δεξιότητες και μαθαίνουν τη γλώσσα με εξαιρετικά παραγωγικό και αποτελεσματικό τρόπο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους γίνεται και η κατάλληλη προετοιμασία για να διαγωνιστούν στις επίσημες εξετάσεις και να λάβουν τα πτυχία FIT A1, FIT A2, ZERTIFIKAT B1 και ZERTIFIKAT B2 του Ινστιτούτου Goethe.

Ειδικά ωστόσο για τον πρώτο χρόνο, το πρόγραμμα σπουδών είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε η διδακτέα να καλύπτεται με ένα δίωρο μάθημα ΜΙΑ φορά την εβδομάδα προκειμένου οι μικροί μαθητές να μη νιώθουν πιεσμένοι και να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Εάν αποφασίσετε να εγγράψετε το παιδί σας στην τάξη των Γερμανικών, να είστε σίγουροι ότι θα έχετε βάλει ένα πολύ σημαντικό λίθο για τη μελλοντική επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική του ανάπτυξη.

 

γερμανικα περαιασ

Γερμανικά στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Κουκά: Συνοπτικό Πρόγραμμα Σπουδών

TAΞΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΤΥΧΙΑ
KINDERKURS Δ΄ Δημοτικού
KLASSE 1 Ε΄ Δημοτικού FIT 1 (Επίπεδο A1)
KLASSE 2

 

Στ’ Δημοτικού FIT 2 (Επίπεδο Α2)
KLASSE 3

 

Α΄ Γυμνασίου ZERTIFIKAT B1
KLASSE 4

 

Β΄ Γυμνασίου
KLASSE B2

 

Γ΄ Γυμνασίου ZERTIFIKAT B2