Ισπανικά στον Πειραιά

 

 

Θέλετε να προσφέρετε στο παιδί σας περισσότερες δυνατότητες και προσόντα για το μέλλον;  Μια δεύτερη ή και τρίτη ξένη γλώσσα είναι πραγματικά ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να του χαρίσετε. Ας μην ξεχνάμε: Και επιστημονικά έχει αποδειχτεί ότι οι ξένες γλώσσες βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, αναπτύσσουν δεξιότητες και ικανότητες, αποτελούν δημιουργική εκπαιδευτική ασχολία, πολύ πιο ευχάριστη από τις καθημερινές τους υποχρεώσεις στο σχολείο. Τα Ισπανικά, είναι μία από αυτές τις γλώσσες που θα δώσουν στο παιδί σας μία άλλη οπτική, θα του προσφέρει πολλαπλά οφέλη και θα του ανοίξει ορίζοντες τόσο εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς , κοινωνικούς όσο και επαγγελματικούς. Δείτε γιατί επομένως αξίζει να επιλέξετε να εγγράψετε το παιδί σας στο Τμήμα Ισπανικών του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Κουκά στον Πειραιά.

Ισπανικά: No 3 γλώσσα στον κόσμο

Ένας πρώτος πολύ σημαντικός λόγος για την απόφαση να ξεκινήσει κανείς να μαθαίνει Ισπανικά είναι το γεγονός ότι αποτελεί, μετά τα Αγγλικά και τα Κινεζικά, την 3η πιο ομιλούμενη γλώσσα παγκοσμίως. Άλλωστε Ισπανικά δεν μιλάνε μόνο οι Ισπανοί αλλά αποτελεί επίσημη γλώσσα σε 21 κράτη αφού ισπανόφωνες είναι οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής καθώς και η Γουινέα του Ισημερινού. Επιπλέον, στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πιο συνήθης δεύτερη γλώσσα λόγω τόσο της εγγύτητας με τη Λατινική Αμερική αλλά και γιατί πολύ συχνά χρησιμοποιείται ακόμη και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν είναι λίγες εξάλλου και οι ταινίες παραγωγής Hollywood όπου ακούγονται συχνά ολόκληρες φράσεις στα Ισπανικά.

Μια καλή κατανόηση της ισπανικής γλώσσας θα είναι ένα πολύτιμο παράθυρο για να μάθει κανείς την πραγματική κουλτούρα των περιοχών όπου ομιλείται η γλώσσα, είτε η επίσκεψη είναι διαδικτυακή, λογοτεχνική, μουσική είτε πραγματική.

Η αντίληψη ότι είναι σχετικά εύκολη γλώσσα έχει μία πράγματι μια λογική βάση καθώς παρά την απαιτητική της γραμματική γράφεται όπως περίπου ακούγεται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για να την επιλέξει κανείς, ιδιαίτερα εάν τα παιδιά έχουν μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία τα οποία θα τα διευκολύνει και θα τους δώσει κίνητρα για πιο ευχάριστη μάθηση. Μεγάλο πλεονέκτημα επίσης και η προφορά των Ισπανικών, η οποία μοιάζει πολύ με τα Ελληνικά: Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν ακούει κανείς κάποια παρέα να μιλάει Ισπανικά ή Ελληνικά δεν μπορεί αμέσως να αναγνωρίσει εάν οι ομιλητές είναι Ισπανοί ή Έλληνες. Το γεγονός επίσης ότι πέρα από την προφορά έχει πολλές κοινές λέξεις με τα Ελληνικά, μεταφράζεται σε ευκολία κατανόησης και της μητρικής γλώσσας.

Τα Ισπανικά μπορούν επίσης να δώσουν στο παιδί σας την ευκαιρία να ταξιδέψουν ήδη από τα φοιτητικά τους χρόνια, είτε σπουδάζουν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια, κολέγια, λύκεια και άλλοι οργανισμοί που προσφέρουν ποικιλία διεθνών προγραμμάτων σπουδών και ανταλλαγές. Ειδικά για τα πολύ δημοφιλή για τους σπουδαστές προγράμματα Erasmus, τα Πανεπιστήμια της Ισπανίας είναι η πρώτη επιλογή μεταξύ των φοιτητών. Ακόμα κι αν ένα πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό δεν απαιτεί προηγούμενη γνώση Ισπανικών, το παιδί σας θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα να γνωρίζει τη γλώσσα άριστα (αν και για το Erasmus είναι καθοριστική η άριστη γλώσσα συνήθως: Θα διευκολύνει να κάνει φίλους, να κάνει σωστές αγορές, να κατανοήσει τις Τέχνες και τον Πολιτισμό και να απολαύσει τα όσα προσφέρει η χώρα.

Αξίζει επιπλέον να τονιστεί, ότι τα Ισπανικά είναι και μία από τις ανερχόμενες γλώσσες στο Διαδίκτυο, με τις σελίδες που παρέχουν πληροφορίες στα Ισπανικά να αυξάνονται συνεχώς. Αλλά και πέρα από το Ίντερνετ, η ισπανική τέχνη, ειδικά τα εικαστικά, η λογοτεχνία και η μουσική εκτιμούνται ιδιαίτερα παγκοσμίως, ειδικά από τους Έλληνες οι οποίοι νιώθουμε πολύ κοντά και ως νοοτροπία με τους Ισπανούς. Σκεφτείτε, επομένως, το παιδί σας από μικρό να τραγουδάει και να κατανοεί τα αγαπημένα του ισπανικά τραγούδια ή να διαβάζει τον Δον Κιχώτη στην αυθεντική του γλώσσα.

 

ισπανικά πειραιασ

Κατάλληλη ηλικία για εκμάθηση Ισπανικών

Η πιο κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει ένα παιδί τα Ισπανικά είναι στη Δ’ ή στην Ε΄ Δημοτικού. Ειδικά για τον πρώτο χρόνο φοίτησης, το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε η διδακτέα ύλη να καλύπτεται με ένα δίωρο μάθημα μόνο μία φορά την εβδομάδα. Έτσι, οι μικροί μαθητές θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους, αν και θα αγαπήσουν τόσο τα Ισπανικά που σίγουρα θα απολαμβάνουν τις πρόσθετες ώρες από την επόμενη χρονιά.

Ακολουθώντας εξάλλου το συγκροτημένο και μεθοδικό πρόγραμμα σπουδών του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Κουκά στον Πειραιά, οι μαθητές αναπτύσσουν σταδιακά όλες τις απαραίτητες γλωσσικές δεξιότητες και μαθαίνουν τη γλώσσα με παραγωγικό και αποτελεσματικό τρόπο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι μαθητές προετοιμάζονται για τις επίσημες εξετάσεις του Ινστιτούτου Cervantes και για την απόκτηση των αναγνωρισμένων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας. Για τους ενήλικες, απαιτούνται δύο χρόνια για να αποκτήσουν το πτυχίου επιπέδου Β2.