Γαλλικά στον Πειραιά

 

 

Τα Γαλλικά ήταν ανέκαθεν γνωστά και ως «γλώσσα της διπλωματίας» καθώς ήταν η βασική γλώσσα στις διεθνείς σχέσεις μέχρι και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα, η άριστη γνώση των Γαλλικών είναι προαπαιτούμενο τόσο για πολλά επαγγέλματα όσο και για διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με την Επιστήμη και την Τεχνολογία αλλά και τον Πολιτισμό.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η γαλλική ήταν η πρώτη επίσημη γλώσσα του Ολυμπισμού και των Ταχυδρομείων ενώ  παραμένει η δεύτερη επίσημη, μετά τα αγγλικά, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Εξάλλου, τα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε γαλλόφωνες χώρες (Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Λουξεμβούργο) ενώ τα γαλλικά είναι μαζί με τα αγγλικά η επίσημη γλώσσα εργασίας της ΕΕ.

Συν τοις άλλοις, λόγω του αποικιοκρατικού παρελθόντος, τα Γαλλικά διατηρήθηκαν ως επίσημη γλώσσα, μαζί με την τοπική, σε πολλές χώρες του κόσμου, στις οποίες μάλιστα η Ελλάδα διαδραματίζει  πλέον σημαντικό ρόλο, ήτοι σε πολλά κράτη της Αφρικής αλλά και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Εν συντομία, τα γαλλικά είναι μια ζωντανή γλώσσα με παρουσία και στις πέντε ηπείρους ενώ  είναι και η πέμπτη πιο ομιλούμενη στον κόσμο και η δεύτερη διδασκόμενη. Για την ακρίβεια, 275 εκατομμύρια μιλούν τη γαλλική γλώσσα παγκοσμίως, αριθμός που αναμένεται να τριπλασιαστεί μέχρι το 2050 και να φτάσει τα 710 εκατομμύρια (σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Φραγκοφωνίας). Αυτή η γεωγραφική κατανομή σε 29 χώρες επιτρέπει στα γαλλικά να εμπλουτιστούν με νέες λέξεις, εκφράσεις και τόνους που βοηθούν να διατηρηθεί ζωντανή και να εξελίσσεται.

Καθώς οι λόγοι όμως για να μάθει κανείς γαλλικά είναι ανεξάντλητοι, ας δούμε όμως πιο ειδικά γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξεκινήσει ένα παιδί από νωρίς να μαθαίνει αυτή την τόσο δημοφιλή γλώσσα.

Γιατί να μάθει ένα παιδί Γαλλικά

Είναι γνωστό ότι η  εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας από μικρή ηλικία γίνεται πολύ πιο εύκολα και ουσιαστικά. Ένα παιδί, με την κατάλληλη καθοδήγηση και σωστή διδασκαλία μπορεί να φτάσει χωρίς πίεση να μιλά άριστα την ξένη γλώσσα και αυτό να αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη ζωή του, με ανοιχτούς ορίζοντες και σπουδαίες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Ακόμη όμως και κατά την παιδική-εφηβική ηλικία τα Γαλλικά θα φανούν χρήσιμα σε έναν μαθητή αφού πρόκειται για μια γλώσσα με υψηλό επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει, πέρα από τις δυνατότητες που θα έχει στο μέλλον για σπουδές και επαγγελματική ανέλιξη, ότι τα Γαλλικά ακόμη και κατά τη διάρκεια της εκμάθησης θα είναι μία πολύ σημαντική πηγή σε πληροφόρηση και εκπαιδευτικό υλικό.

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο για να ξεκινήσει το παιδί σας γαλλικά από νωρίς είναι το γεγονός ότι μετά τα Αγγλικά και τα Γερμανικά είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη γλώσσα στο Διαδίκτυο. Και αυτό δύσκολα μπορεί να το αγνοήσει κανείς αφού η τεχνολογία είναι όπως έχουμε διαπιστώσει και στην πράξη, καταλαμβάνει ένα πολύ βασικό κομμάτι στη ζωή των παιδιών μας, τόσο για την ψυχαγωγία όσο και για την εκπαίδευση.

Ακόμη, αν θέλετε τα παιδιά σας να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και να γίνουν γλωσσομαθείς, τα γαλλικά θα αποτελέσουν ένα εισιτήριο για την εκμάθηση επίσης των Ισπανικών και των Ιταλικών αλλά και άλλων λατινογενών γλωσσών.

Τέλος, μέσα από την εκμάθηση των Γαλλικών, τα παιδιά θα μπορέσουν να κατανοήσουν ακόμη καλύτερα και αυτήν ακόμη τη μητρική τους γλώσσα, τα Ελληνικά, αφού θα εντοπίσουν πολλά κοινά σημεία τόσο στη γραμματική όσο και στη σύνταξη.

Μη διστάζετε επομένως να εντάξετε τα Γαλλικά στις δραστηριότητες των παιδιών σας. Ειδικότερα εάν επιλέξετε τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Κούκα στον Πειραιά για να διδάξει τα παιδιά σας Γαλλικά: Με ένα πρόγραμμα εξαιρετικά προσεκτικά σχεδιασμένο ώστε να μην επιβαρύνει τους μικρούς μαθητές, η εκμάθηση Γαλλικών θα αποτελέσει μία ευχάριστη ασχολία με εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον τους.

 

γαλλικα πειραιασ

 

Η κατάλληλη ηλικία για την εκμάθηση Γαλλικών

Η πιο κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί να μαθαίνει τη γαλλική γλώσσα είναι όταν βρίσκεται στη Δ’ ή την Ε’ Δημοτικού. Ακολουθώντας το συγκροτημένο και μεθοδικό πρόγραμμα σπουδών του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Κουκά, οι μικροί μαθητές μας αναπτύσσουν σταδιακά όλες τις απαραίτητες γλωσσικές δεξιότητες και μαθαίνουν τα γαλλικά με παραγωγικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Φυσικά, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι μαθητές προετοιμάζονται και για τις επίσημες εξετάσεις των πτυχίων DELF A1, A2, B1 και  B2 του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Συνολικά, για την απόκτηση του DELF B2 απαιτούνται πέντε (5) χρόνια σπουδών.

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, κανείς δισταγμός ως προς τον φόρτο διαβάσματος για τα πιο μικρά παιδιά: Ειδικά για τον πρώτο χρόνο φοίτησης (τάξη Preparatoire) το πρόγραμμα σπουδών είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε η διδακτέα ύλη να καλύπτεται με ένα δίωρο μάθημα μία μόνο φορά την εβδομάδα. Έτσι, οι μικροί μαθητές εξοικονομούν χρόνο και τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους. Επιλέξτε επομένως τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Κουκά στον Πειραιά για την εκμάθηση Γαλλικών του παιδιού σας και δώστε του ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το παρόν και κυρίως για το μέλλον.

Γαλλικά στον Πειραιά με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Κουκά: Πρόγραμμα Σπουδών

TAΞΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΤΥΧΙΑ
Preparatoire Δ΄ Δημοτικού
Cours 1 Ε΄ Δημοτικού DELF A1
Cours 2 Στ’ Δημοτικού DELF A2
Cours B1 Α΄ Γυμνασίου DELF B1
Cours B2 Β΄ Γυμνασίου DELF B2